A titokzatos csizmaevõ szörny
rta: szerk. Halász Csilla
Tudnivalk a knyvrl
Kinek ajnljuk: 3-6 éves gyermekeknek
Mfaj: Mese
Kiads ve: 2014
Kiad: Látóhatár Kiadó
Nzzk csak mirl is szl ?

Különleges mesekönyv igaz történetekkel valódi gyerekekrõl: Marciról, Julcsiról, Csabiról, Zsófiról, Bencérõl, Norbiról, Napsugárkáról, Áronról, Balázsról, Lilirõl, Nándiról, Violáról, Lackóról és Vincérõl. A titokzatos csizmaevõ szörny címû mesegyûjteménybõl kiderül: felülmúlhatatlanul kalandos és lélegzetelállítóan izgalmas a gyermekeink élete, akik idõnként a leggondosabb szülõi figyelem és törõdés mellett is bajba keverednek.

(részlet a könyvbõl)

"Marci mindenkinek elmesélte a csoportban, hogy mi történt. A többieket nem lepte meg a dolog. Õk már többször is hallották a metró alatt a szuszogást, és tudták, hogy az ártalmatlannak látszó keskeny réssel mindig vigyázni kell a kiszálláskor. Némelyek azt is tudni vélték,hogy a szörny a mozgólépcsõ alá is be szokott kúszni, ezért ott is mindig érdemes a lábunk elé nézni, nehogy elkapja a cipõnket. Délután Anya egy pár új gumicsizmával érkezett. Ez nem kék volt, hanem gyönyörû, vidám sárga. Éppen illett Marci lábára, és ugyanolyan puha mûszõrme bélés volt benne, mint az elõzõben.
- És mi legyen a fél pár megmaradt csizmával? - tûnõdött Anya hazafelé, mert a metróban végig a reggeli eset járt a fejében.
- Tegyük el a Mikulásnak, hogy hozzon bele valami finom csokit! - javasolta Marci, és nagyot lépett, mert éppen megérkeztek a megállóba.
- Mmmm - mondta erre alul a Csizmaevõ Szörny, aki nem szerette a csokit, de igencsak örült volna, ha megkaparinthatja a csizma jobb párját is."

Kedveled ezt a knyvet?
KnyvtrTV
me a legjabb filmecsknk
Könyvtári flashmob - együtt az olvasásért
2015.06.09.

Tbb vide »
Diavett
2018.12.06. "Csillaghr s bartai"-interaktv r-olvas tallkoz Ss Krollyal Itt 9 db
kpet tallsz

Tbb fnykp »
© 2012 Minden jog fenntartva! Vrosi Knyvtr Lenti Ltogatk szma: 368,465 gyermek@lentikonyvtar.hu