Hírlevél
Neved:

Irányítószámod:

Hol is laksz?:

Saját email címed:

Titkos kód:

Írd be a titkos kódot:
Magyarország képes történelmi atlasza
Írta: Szász Erzsébet
Tudnivalók a könyvről
Kinek ajánljuk: 7-14 éves gyermekeknek
Műfaj: Ismeretterjesztő irodalom
Kiadás éve: 2010.
Kiadó: Lilliput Könyvkiadó
Nézzük csak miről is szól ?

A rengeteg színes illusztrációt tartalmazó könyv végigvezet benneteket a magyar nép történelmén, nagy korszakain, jelentős eseményein, amik befolyásolták népünk életét.

 

(részlet a könyvből)

„A csodaszarvas-monda szerint őseink egy szarvast üldözve, véletlenül találtak rá az általuk földi paradicsomnak tartott vidékre. Ménrót fiai, Hunor és Magor Meótisz mocsarainál (a Fekete- és az Azovi-tenger környékén) vadásztak, amikor a káprázatos vad eléjük toppant. Napokig üldözték étlen-szomjan, a fáradtsággal nem törődve, mégsem sikerült leteríteniük. A sok-sok szenvedés azonban nem volt hiábavaló. Miután Hunor mind egy szálig elpusztította a rájuk támadó vérengző farkasokat, egy napsütötte, illatos ligetben Dul és Belár király gyönyörű leányaira, későbbi feleségeikre bukkantak. A Kézai Simon (13. század) által megörökített történet szerint Magortól származnak a magyarok, Hunoról pedig a hunok (és az erdélyi székelyek is Hunor utódainak tartják magukat.)
A 9. században már Etelközben, a Dnyepertől nyugatra éltek a magyar és a velük szövetséges kabar (türk) népek. Fejedelmük Álmos lett, aki erős kézzel fogta össze a hét törzset. Az itt kötött szövetséget vérükkel pecsételték meg. Ez a vérszerződés mindörökre a magyarok összetartozásának jelképévé vált.”

Kedveled ezt a könyvet?
KönyvtárTV
Íme a legújabb filmecskénk
Könyvtári flashmob - együtt az olvasásért
2015.06.09.

Több videó »
Diavetítő
2018.12.06. "Csillaghúr és barátai"-interaktív író-olvasó találkozó Sás Károllyal Itt 9 db
képet találsz

Több fénykép »
© 2012 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti Látogatók száma: 724,612 gyermek@lentikonyvtar.hu