Hírlevél
Neved:

Irányítószámod:

Hol is laksz?:

Saját email címed:

Titkos kód:

Írd be a titkos kódot:
» Könyvtárkuckó

„Könyvtárkuckó” elnevezésű nyári napközis foglalkozásokra került sor 2010. július 12-16. között a Lenti Városi Könyvtár gyermekrészlegében. Egy héten keresztül vártuk sok-sok színes programmal a kisiskolásokat.

Játékos vetélkedőkön bizonyíthatták tudásukat, rátermettségüket, furfangosságukat és leleményességüket. „Vakáció” című vetélkedőnkön egy képzeletbeli hajóútra indultunk, több kikötőben is megálltunk, ahol változatos feladatok vártak az utasokra: különféle rejtvényeket oldottak meg, tengeri állatokat csodálhattak meg, matrózokként állták meg a helyüket és kalózok felett győzedelmeskedtek. „Könyvajánló” vetélkedőnkön a könyvtár-vonattal jártuk körbe az olvasmányok világát. Az egyes állomásokról titkosírás, totó, rejtvény, sudoku, bűvös négyzet megfejtésével juthattak tovább, miközben a kalauzok, azaz mi, gyermekkönyvtárosok segítettük őket az általunk ajánlott könyvekkel.

A televízióból ismert „Szerencsekerék” vetélkedőn is az irodalom játszotta a fő szerepet, hiszen ismert magyar szerzők nevei és mesék címei rejtőztek a feladványok között.

„Activity” mesekártyák segítségével régi és modern meséket is felelevenítettünk, mely játék során a feladványok lerajzolása, körülírása és elmutogatása nem kevés derültség forrása volt. A gyerekek nem csak régi, de más népek játékaival, meséivel is megismerkedhettek. Megoszthatták egymással kedvenc olvasmányaikat, mesélhettek kedvenc mesehősükről, regényszereplőjükről.
A gondolkodtató, játékos feladatok mellett a kézügyességről sem feledkeztünk meg: terményképek készítésével bizonyították a kis művészek a kreativitásukat; belekóstolhattak a papírhajtogatás, vagyis az origami rejtelmeibe; illetve szárazvirágokból és nem hagyományos papírfajtákból is készítettek egyedi üdvözlőkártyákat, könyvecskéket. Az elkészült munkákból kiállítást készítettünk, mely egész nyáron át megtekinthető a könyvtár gyermekrészlegében.

A szabadtéri programok kedvencei az aszfaltrajz és a különféle labdajátékok voltak, de előkerült a tollaslabda vagy a frizbi is. Ellátogattunk a Sárberki-tó területére, ahol fiú-lány focimeccset vívtak a kis sportolók, de jó volt a fák árnyékában hűsölve kártyajátékot játszani vagy olvasgatni is. Az új játszótéren pedig a csúszdát, hintákat, mászókát vették birtokba a kis lurkók.
A programok közül nem maradhattak ki a filmek sem: a „Keménykalap és krumpliorr” című klasszikust és a jól ismert „Magyar népmesék” sorozat egyes részeit vetítettük le. A nyári hőség elől elvonulva maradt idő a társasjátékokra és egy kis olvasgatásra is. Ezek az alkalmak pihenést és felüdülést nyújtottak.

A közös játékok, beszélgetések összekovácsolták a kis csapatot, s a hét végére rengeteg élménnyel gazdagodva búcsúzhattunk egymástól.

Kapcsolódó album - 2010.07.12. KönyvtárkuckĂł

Összes fotó »
KönyvtárTV
Íme a legújabb filmecskénk
Könyvtári flashmob - együtt az olvasásért
2015.06.09.

Több videó »
Diavetítő
2018.12.06. "Csillaghúr és barátai"-interaktív író-olvasó találkozó Sás Károllyal Itt 9 db
képet találsz

Több fénykép »
© 2012 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti Látogatók száma: 683,576 gyermek@lentikonyvtar.hu