Hírlevél
Neved:

Irányítószámod:

Hol is laksz?:

Saját email címed:

Titkos kód:

Írd be a titkos kódot:
» Országos Könyvtári Napok

 Az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódva, „Könyvtárak az Emberért - Felelősség a Földért” szlogen szellemében több programot kínáltunk az ifjú korosztálynak: Október 2-án „Védd a fákat!” címmel Tóth-Tanner Balázs minősített faápoló tartott interaktív előadást szakmájáról, a fák környezetünkben betöltött szerepéről, védelméről. Egy videó erejéig a diákok bepillantást nyerhettek abba, hogy élőben hogyan zajlik egy veszélyes fa kivágása. Ezen kívül – miután vendégünk minden kíváncsi kérdésre válaszolt – lehetőségük nyílt a különféle eszközök kipróbálására is.
A Könyves Vasárnap alkalmából „Bábvarázs” címmel két kedves történettel készült a Pro Arte Kulturális Egyesület Napvirág Bábcsoportja. A kicsik együtt izgulták végig a meséket, szurkoltak Az alma valamint Az aranyostarajos kiskakas szereplőinek. Mind a szülők, nagyszülők, mind a gyerekek nagyon jót derültek az óvónők előadásán, amit vastapssal és sok-sok mosollyal jutalmaztak.
A báb után az ügyes kezű gyerkőcöké no meg az újrahasznosításé volt a főszerep. „Ne dobd ki!” felhívással a régi kartonokból, gurigákból, papírokból kreatív alkotások születtek: róka, kutya, cica, napocska formájában.
Ezt követően pedig mindenki találhatott még a kedvére valót, hiszen böngészhettek könyveinkből, használhatták számítógépparkunkat, válogathattak a selejtezett kötetekből, többen éltek azzal is lehetőséggel is, hogy könyvtárunk tagjai lehessenek.

KönyvtárTV
Íme a legújabb filmecskénk
Könyvtári flashmob - együtt az olvasásért
2015.06.09.

Több videó »
Diavetítő
2018.12.06. "Csillaghúr és barátai"-interaktív író-olvasó találkozó Sás Károllyal Itt 9 db
képet találsz

Több fénykép »
© 2012 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti Látogatók száma: 682,617 gyermek@lentikonyvtar.hu