Hírlevél
Neved:

Irányítószámod:

Hol is laksz?:

Saját email címed:

Titkos kód:

Írd be a titkos kódot:
» "Tündérboszorkány" - író-olvasó találkozó Bosnyák Viktóriával

Visszatérő vendégként üdvözölhettük könyvtárunkban Bosnyák Viktória gyermek- és ifjúsági írót, műfordítót. A 2011. május 6-án megrendezett, „Tündérboszorkány” című író-olvasó találkozón a város 4., 5., és 6. osztályosainak egy csoportja várta nagy izgalommal sokuk kedvenc meseíróját.

TÁMOP-3.2.4.
„Tudásdepó Expressz” – A könyvtári hálózat formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében. Könyvtárhasználók igényeinek hatékonyabb kielégítését célzó szolgáltatásfejlesztés

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK ZALA MEGYE KÖNYVTÁRAIBAN – ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS TÁMOGATÁSA KÖNYVTÁRI KÖRNYEZETBEN
TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0068 azonosító számú projekt

Kedvezményezett: Városi Könyvtár Lenti 8960 Lenti, Templom tér 5.

Visszatérő vendégként üdvözölhettük könyvtárunkban Bosnyák Viktória gyermek- és ifjúsági írót, műfordítót. A 2011. május 6-án megrendezett, „Tündérboszorkány” című író-olvasó találkozón a város 4., 5., és 6. osztályosainak egy csoportja várta nagy izgalommal sokuk kedvenc meseíróját.
A gyerekek nem csak hallgatták az írónő szavait, hanem érdeklődő kérdéseikkel be is kapcsolódtak a programba, s bizonyságot tettek arról is, hogy jól felkészültek irodalmi munkásságának témájából. Az írónő érdekes részleteket árult el arról, hogy hogyan születtek a könyvei, például: honnan jöttek az alapötletek vagy kikről mintázta a szereplőket. Bosnyák Viktóriának nem csak a „Tündérboszorkány” című kötetével ismerkedhettek meg a gyerekek, hanem a trilógia további két részével, a „Klott Gatya, ne fárassz!” és az „Analfa visszatér” című ifjúsági regényekkel is. A regények bemutatását az azokból készült családi mozifilmek részletei tették színessé. A nebulók ízelítőt kaphattak a kisgyermekeknek szóló „Mantyusok” és a „Budapesti kis boszorkány” című, angol nyelven is megjelent mesékből is. Szó esett az írónő meseregény-sorozatairól is, melyek közül az „Amikor kivirágzott a fánk fánk” című műből forgatókönyv is készült, s az abból készült televíziós gyermekműsort hamarosan műsorára tűzi a Magyar Televízió. A filmben szereplő zeneszövegeket ugyancsak Bosnyák Viktória írta, s Tolcsvay László zenésítette meg azokat, melyek közül egyet meg is hallgathattak a gyerekek. Nagyon jó hangulatban telt el a délután, Bosnyák Viktória varázslatos személyisége elbűvölt minden résztvevőt. A program végén számos gyerek kapott kedvet ahhoz, hogy az élmény örök emlékeként dedikáltassa, s hazavigye az írónő valamelyik könyvét.

 

Kapcsolódó album - 2011.05.06. TĂĽndĂ©rboszorkány - Ă­rĂł-olvasĂł találkozĂł

Összes fotó »
KönyvtárTV
Íme a legújabb filmecskénk
Könyvtári flashmob - együtt az olvasásért
2015.06.09.

Több videó »
Diavetítő
2018.12.06. "Csillaghúr és barátai"-interaktív író-olvasó találkozó Sás Károllyal Itt 9 db
képet találsz

Több fénykép »
© 2012 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti Látogatók száma: 561,064 gyermek@lentikonyvtar.hu