Hírlevél
Neved:

Irányítószámod:

Hol is laksz?:

Saját email címed:

Titkos kód:

Írd be a titkos kódot:
József Attila Megyei Versmondó Verseny 2018
Ez a cikk 2018.04.17. napján íródott

 Az idén könyvtárunkat érte a megtiszteltetés, hogy házigazdái lehettünk a József Attila Megyei Versmondó Versenynek. A résztvevőket a szervezők nevében Nitsch Erzsébet a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese köszöntötte. Lenti város nevében Horváth László, településünk polgármestere mondott köszöntőt és nyitotta meg a rendezvényt. A szavalatok megkezdése előtt a helyi Joós István előadásában megzenésített verseket hallhattak a jelenlévők.
A zsűri tagjai – Vogl Mária tanár, a zsűri elnöke; Dányi József, az Utassy Versmondó Kör tagja; Szemes Béla tanár – előtt 26 lelkes verselő mutathatta meg tehetségét. A kötelező versek – 5-6. osztályosok: Aki szegény, az a legszegényebb; 7-8. osztályosok: Kopogtatás nélkül – mellett a szabadon választott kategóriában kortárs költők modern műveiből is válogattak.

Internet Fiesta 2018
Ez a cikk 2018.03.29. napján íródott

 Idén is csatlakoztunk az országos rendezvénysorozathoz, melynek ezúttal az egészség volt a fő témája. Az interneten felnövekvő generáció „Mozdulj már” címmel-egészségtotót tölthetett ki a gyermekrészleg honlapján. Kicsiket és nagyokat pedig sok-sok érdekesség várta az egészséges táplálkozás jegyében „A nyuszi ajánlásával” elnevezésű-könyvkiállításunkon.

József Attila Versmondó Verseny 2018 területi forduló
Ez a cikk 2018.03.28. napján íródott

 2018. március 26-án került megrendezésre a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár József Attila Tagkönyvtára által meghirdetett szavalóverseny területi fordulójára. A rendezvényre a Lenti Arany János Általános Iskola és AMI, Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Buda Ernő Körzeti Általános Iskola (Lovászi), Rédicsi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai érkeztek. A zsűri tagjai voltak: a zsűri elnöke Cselényi Jenőné a Pákai Öveges József Általános Iskola magyar-könyvtár szakos tanára, Bíróné Grunner Ágnes a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanára és Német-Baksa Judit könyvtárunk igazgatója.

«« « 13 14 15 16 17 18 19 » »»
KönyvtárTV
Íme a legújabb filmecskénk
Könyvtári flashmob - együtt az olvasásért
2015.06.09.

Több videó »
Diavetítő
2018.12.06. "Csillaghúr és barátai"-interaktív író-olvasó találkozó Sás Károllyal Itt 9 db
képet találsz

Több fénykép »
© 2012 Minden jog fenntartva! Városi Könyvtár Lenti Látogatók száma: 584,087 gyermek@lentikonyvtar.hu